Cream Of Tartar (Wijnsteenpoeder) (tijdelijk niet verkrijgbaar)

Cream of Tartar, of wijnsteenpoeder is het bijproduct dat ontstaat bij de productie van wijn. Cream of tartar (wijnsteenpoeder) word onder andere in combinatie met natriumbicarbonaat (baking soda) gebruikt als rijsmiddel voor deeg. Cream of tartar geeft taart meer volume en maakt het bovendien luchtiger.

Wijnsteenpoeder kan ook toegevoegd worden bij het bereiden van meringues, om het steviger te maken. Wijnsteenpoeder niet verwarren met wijnsteenzuur. Cream of Tartar of wijnsteenpoeder kunt u bij Toko Hoi Yun Rotterdam kopen in kleine plastic potjes van 43 gram, merk Koepoe Koepoe. Ingrediënten; lactose, vanilline, zuurteregelaar (citroenzuur).

Benamingen Cream of Tartar: Wijnsteenpoeder,Kaliumwaterstoftartraat, E336.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geplaatst op oktober 2, 2012, in Alle categorieën, Kruiden, Specerijen & Smaakmakers en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: